Sviske: Isak Søraa, Måløy sin eigen "Elvis", og Torskangerpoll Musikklag drar til med Frank Sinatra, Tom Jones og John Barry på menyen i et stemningsfullt show.
Sviske: Isak Søraa, Måløy sin eigen "Elvis", og Torskangerpoll Musikklag drar til med Frank Sinatra, Tom Jones og John Barry på menyen i et stemningsfullt show.

Trebaatfestivalen med trøkk!

– Mens vi venter på at nedgangstidene i næringslivet snur til noe positivt, slipper vi løs Trebaatfestivalen på folket. Alt fra Quiz-mesterskap, via foredrag med transpersonen John Jeanette Solstad Remø til fullt trøkk med Voice-vinner Knut Marius Djupvik og band. Det bare må bli bra, sier festival-leder Line Urke.

– Mens vi venter på at nedgangstidene i næringslivet snur til noe positivt, slipper vi løs Trebaatfestivalen på folket. Alt fra Quiz-mesterskap, via foredrag med transpersonen John Jeanette Solstad Remø til fullt trøkk med Voice-vinner Knut Marius Djupvik og band. Det bare må bli bra, sier festival-leder Line Urke.

 Trebaatfestivalen med dobbel a, er i gang med forberedelsene til sin 11. festival, og vil også i år by på overraskelser i programmet når det hele åpnes med havna i Ulsteinvik er full av trebåter 18.-21. august.

– Trebaatfestivalen skal være en familiefestival, og det betyr at det vil være tilbud for liten og for stor – og at folkelivet i seg selv er en attraksjon i Ulsteinvik denne helga. Mens trebåtene er selve hovedattraksjonen og våre hovedgjester og vil skape rammen om festivalen i sentrum, vil det i år bli helt nye tiltak på gang, forteller Line Urke.

Det vil være et utall spennende utstillere, og et helt nytt sjørøvershow for barna er på trappene i år, stort tivoli og lokale utstillere med kystkultur og kortreist mat. I tillegg blir det en rekke vann-aktiviteter i havnebassenget, som FunBallz og palleløp. Og festivalpub i teltet torsdag til lørdag.

Quiz-mesterskap

– Vi starter med Sunnmørs-mesterskap i Quiz torsdag 18. august. Ettersom ingen andre har gjort hevd på å lage Sunnmørs-mesterskap i quiz, gjør vi det i allefall uoffisielt, smiler Line.

Mesterskap avholdes i Festivalteltet på Kulturalmenningen torsdag kveld, og blir ledet av den rutinerte quiz-verten Håkon Vestnes fra Larsnes.

– Vi blir nødt til å sette en begrensning på 50 lag, hvert lag med inntil 6 personer. Og det er allerede kommet innpåmeldinger fra sponsorer, som vil stille egne bedriftslag. Her er det bare å ta kontakt på mail til post@trebaatfestivalen.no. Vi lover flotte premier, sier Line Urke.

Transperson

Fredagskvelden starter med den utflytta utsteiningen John Remø, som også lever under navnet Jeanette Solstad. Transpersonen vil holde foredrag på Sjøborg, hvor John Jeanette vil fortelle om sitt liv, og hvordan det er å leve i en kropp med to forskjellige kjønn.

– Dette vil være et uvanlig foredrag, både underholdende og tankevekkende, med en menneskeaktivist, musiker, fotballidiot, ubåtsjef, statslos og transperson, forteller John Jeanette om seg selv.

Før John Remø ble kjent med sin egen Jeanette Solstad, rakk han å utdanne seg som ubåtkaptein, og var Norges yngste i en alder på 27 år.

I dag kan han se tilbake med langt mer avslappet holdning til seg selv og sine omgivelser, og lever et liv der han slipper å skjule sine to identiteter. Og det vil John Jeanette snakke om, uten å skjule verken alvoret eller humoren det framkaller.

Frank Sinatra, Tom Jones og Five Beats!

I Festivalteltet samme fredag kveld skal først Måløy-baserte Torskangerpoll Musikklagscena med et forrykende musikkshow, blant annet med solisten Isak Søraa, som er kjent for sine Elvis-show. Denne gangen leverer Søraa og storbandet innhold fra menyen blant annet til Frank Sinatra, Tom Jones og John Barry. Storbandet og Søraa fikk stående applaus da konserten ble framført i Samfunnshallen i Måløy i januar og under Treskifestivalen i Stryn i februar.

– Dette gleder vi oss til, sier storbandet sin dirigent Lisbeth Helen Wåge.

Etter at publikum har trukket pusten og fått hjerterytmen ned i normalt gjenge igjen, stiller Hareids-bandet The Five Beats på scena for å spille til dans. Eldstemann i bandet er Jogeir Gjerde (75), og kanskje er dette siste muligheten til å få danse til musikken deres og se bandet spille live.

John Remø spilte i mange år i Five Beats, også etter at han flytta fra Ulsteinvik og til Oslo. Fredagen stiller han som vanlig bak tangentene, og transpersonen John Jeanette vil bli avløst på tangentene av Peter Demirov.

Fullt trøkk

– Vi har spart godbiten til lørdag, da Hareid-rap’erne Kontrollert Kaos er først ut på scena i Festivalteltet, før Red Hot med med The Voice-vinner Knut Marius Djupvik som vokalist drar i gang kvelden for alvor.

Det 11 mann store bandet med egen blåserekke leverer trøkk av en annen verden fra scena, og er et energisk liveband som har utviklet seg fra å være et rendyrka bluesband til å ha integrert stadig flere elementer av funk, soul og jazz, - og ser i dag på seg selv mer som et rhytm & blues-band av den gammeldagse sorten.

Red Hot kommer til Trebaatfestivalen rett fra studio Ocean Sound Recordings på Giske, hvor de også har spilt inn sitt siste album «Social Medicine», og deres dobbeltkonserter under Moldejazz har de siste 8 årene vært utsolgt!

– Vi har suksessen fra fjoråret friskt i minne, der reunion med «Charlie» fredag og kombinasjonen med BokkeReidars Bluesband og Side Brok lørdag nesten satte fyr i teltet. I år tror vi at vi har lykkes med å skape et bredt program som inkluderer flere aldersgrupper og muskelgrupper, og ulike hårfarger, sier festival-lederen.

Nytt av året

I tillegg til at arrangøren i år satser på å kåre en Sunnmørs-vinner i quiz, vil det også være to nye tilbud. Det ene er at det ubebygde arealet ved Sjøsida, på nedsiden av rundkjøringa, vil være disponibelt for bobiler.

– I et utmerket samarbeid mellom Ulstein kommune og eiendomsselskapet bak Sjøsida, vil dette bety at vi har et utmerket og sentralt tilbud for bobiler. Noe som har vært etterspurt tidligere, og som har måtte ta til takke med plasser ved Stålhaugen tidligere. Dette vil gjøre festivalen enda mer intim og gjøre den mer attraktiv, sier Urke.

I tillegg har arrangøren endret policy for kjøp av billetter, der det kun selges dagpass og helgepass for det som skjer i Festivalteltet, mens billetter til foredraget med John Jeanette på Sjøborg selges separat.

– Husk at det da vil være begrenset antall billetter, og at det selges med early bird-priser før 1. juli. Billettsalget starter i dag på nettstedet sjoborg.no, sier Line Urke.

Steinar Hauge, Line Urke og Lise Antonsen Ulstein gler seg til Trebaatfestivalen 18.-21. august.
Steinar Hauge, Line Urke og Lise Antonsen Ulstein gler seg til Trebaatfestivalen 18.-21. august.

Tussa med på laget

Tussa har blitt ny hovudsponsor i Trebaatfestivalen i Ulsteinvik saman med Island Offshore og Sparebank1 Ulstein.


Trebaatfestivalen er det største arrangementet i Ulstein og trekker tusenvis av skuelystne i veke 33 kvart år. I år, som i fjor, vert båtane liggande ved kaiene ved Ulstein Hotell, Sjøsida og ved kommunekaia. Festivalteltet som skal fyllast med moro for liten og stor vert på Kulturalmenningen, som i fjor.
– Å få Tussa med på laget er kjempeflott. Sponsormarknaden er ikkje enkel i nedgangstider. Tussa er no med å gjere festivalen gjennomførbar også i år og programmet tek no form. I nær framtid vil vi gå ut ut med kva underhaldning som blir – i mellomtida vert båtane påmelde, ein etter ein, seier Line Urke i Trebaatfestivalen. Ho takkar Tussa for å vere frampå og innovative.
– For oss er Trebaatfestivalen viktig og vi får ein arena der vi kan marknadsføre oss mot veldig mange og på den måten kome i god kontakt med mange av kundane våre. Og kanskje nye kundar også, seier marknadssjef Lise Antonsen Ulstein i Tussa. Steinar Hauge som arbeider med fiberbiten i Tussa seier at dei er midt i store utbyggingar av fiber i Ulstein og at dei via Trebaatfestivalen skal ta med seg mykje teknologi i eige telt og skaffe god informasjon til folket. Og dei gler seg til storhelga i august.

Fornyar seg på nett

Ulsteinvik: Festivalleiar Line Urke og designar Marius Ertesvåg har lansert den nye nettsida 
www.trebaatfestivalen.no.
Ulsteinvik: Festivalleiar Line Urke og designar Marius Ertesvåg har lansert den nye nettsida www.trebaatfestivalen.no.

Trebaatfestivalen i Ulsteinvik har fått seg heilt ny nettløysing, laga og sponsa av Fantastiske Osberget.  

– Trebaatfestivalen er ein kjempefestival for heile bygda, og dette er vår måte å hjelpe til på, seier designar Marius Ertesvåg og prosjektleiar Magne Grimstad i Fantastiske Osberget i Ulsteinvik.
Dei har friska opp designet og fornya profilen til Trebaatfestivalen. Nettstaden, som ligg på deira eiga nettløysing, Osberget CMS, har gjort all informasjon knytt til Trebaatfestivalen lett tilgjengeleg. Ikkje minst har det blitt enklare både å bestille båtplass, bodplass og kjøpe billettar.
– Det er med dugnad det blir festival! Ein treng sponsorar og frivillige, og til slutt treng ein at folk kjem og kjøper billettar, då blir det festival neste år også!
Det seier festivalleiar Line Urke. Ho er både takksam for, og strålande nøgd med nettsida Fantastiske Osberget har laga. Ho vil gjerne også nemne den gode prosjektleiaren Magne Grimstad jr. i Fantastiske Osberget og Gunlaug Kleppe i Regionavisa, som har tilrettelagt informasjon som er gjort tilgjengeleg no.
– Den nye nettsida er eit kjempeløft for Trebaatfestivalen, og no er det også mykje enklare både for oss arrangørar å oppdatere den, og for interesserte å finne fram informasjonen dei ynskjer.
Arrangørane oppfordrar alle som brukar Instagram til å oppdatere nettsida med eigne bilde frå Trebaatfestivalen. Merk bilda med #trebaatfestivalen, så legg bildet seg direkte inn på nettsida. Trebaatfestivalen, som er ein folkefest for store og små, finn stad i Ulsteinvik 18. – 21. august. Programmet kan ein lese på www.trebaatfestivalen.no.

e6ce8121c3249c18e0fdd2715455c129.jpg

Trebaatfestivalen omorganiserer

Arrangørane av Trebaatfestivalen i Ulsteinvik, Ullaholm Båtklubb trekkjer seg ut som arrangør, men har sørga for at festivalen skal leve vidare med nye krefter.

- Ja, etter ti år med ei aktivitetskurve som har peika omtrent rett opp, har styret i Ullaholm Båtklubb vedteke at vi skal trekke oss ut av vår eigen festival, men samstundes sørge for festivalen lev vidare i same ånd, fortel Tom Henrik Muggerud Nevstad, avtroppande presseansvarlig i Trebaatfestivalen i Ulsteinvik.

Det er ingen kven som helst som skal føre skuta vidare. I fleire år har Ullaholm Båtklubb hatt med ein medarrangør gjennom samarbeidet med Regionavisa. Det er ein konstellasjon rundt eigarane av avisa, som no ynskjer å drive festivalen vidare og har organisert seg gjennom ein den nye organisasjonen "Trebaatfestivalen"
- Vi har hatt eit unikt samarbeid i snart 10 år med Line Urke og Hugo Antonsen i Regionavisa, både som generalsponsor for Trebaatfestivalen og no seinare som medarrangør under festivalen.
- Her har vi fått både konsulenthjelp, hjelp til marknadsføring, sponsorhjelp og ikkje minst til produksjon og gjennomføring av festivalavisa til Trebaatfestivalen. Dei har også våre ansvarlig for dei fleste av teltarrangementa siste åra. Dette er hjelp og engasjement som er langt utanfor avtalen som har blitt gjort i utgangspunktet, og som vi har sett stor pris på.
- Line Urke og Hugo Antonsen som privatpersonar har vist eit ekte engasjement og stå på-vilje som ein ikkje kan kjøpe for pengar, slår han Tom Henrik fast.
Det er difor vi uten å stusse kan overlate festivalen til dei som intiativtakerar og er sikre på dei vil føre festivalen inni framtida med grunntankane våre i botn.
Det er den no nyetablerte organisasjonen "Trebaatfestivalen", som skal drive festivalen vidare. Dette blir ein reindyrka festivalorganisasjon, der også avtroppande festivalleiar Karl-Johan Barstad er inne som styremedlem som representant for Ullaholm Båtklubb.

- Korleis dette vil bli drive er opptil det nye styret og drivarane, men det er viktig for oss at signala som har blitt gitt er at festivalen skal drivast vidare i same ånd og med ynskje om vidareføre både nettverket og sponsoravtalar som Ullaholm Båtklubb har hatt i samband med Trebaatfestivalen.

- Vi er sjølvsagt også svært nøgde med at fleire av sponsorane har gitt tilbakemelding på at dei er med vidare for å hjelpe dei nye arrangørane med å lage folkefest i Ulsteinvik, det er veldig betryggande for oss.

-Skal ein gå vidare inn i framtida og ekspandere, så må nok næringslivet og butikkane bidra i enda større grad, og her er mykje å gå på, fortel Tom Henrik som har vore delaktig i arbeidet med å skaffe sponsorar for Trebaatfestivalen til no.
Det er også ynskjeleg at den nye festivalorganiasjonen etterkvart får eit styre som også innheld næringslivet og butikkeigarar som kan ha engasjement og utbytte, til å lage aktivitetar i Ulsteinvik sentrum, fortel Muggerud Nevstad

Festivalkomiteen som har bestått av festivalleiar Karl-Johan Barstad i spissen, samt Tom Henrik Muggerud Nevstad, Bård Emil Ødegård, Fredrik Alvestad og Ole Bjørn Moldskred, har brukt mykje av tida si på å arrangere festival kvart år.
- Vi er mektig stolte av det vi har greidd å skapt, erkjenner Tom Henrik. - Det er ikkje lite arbeid som har blitt lagd ned for å greie å få festivalen opp til den standarden som vi i har i dag. Det er difor veldig kjekt å levere frå oss ein festival i god stand og som no er kjend over heile landet.

-Vi føler vi har greidd å utnytta det maksimale av våre ressursar og kapasitet på fritida, og at vi no ynskjer å både roe ned og prioritere heim og familie. Vi er ikkje slitne og leide, men meir opptatt av å slutte når leiken er god, og at vi no ser at festivalen kan drivast vidare av andre med stor tryggleik og engasjement, fortel han.

- Vi er også opptatt å fortelje at vi framleis er perlevener, gode kompisar og har eit fantastisk samarbeid når vi er i lag. Kombinasjonen av meir ressursterke og engasjerte personar som kan samarbeide om eit stort arrangement skal ein leite lenger etter. Dette har vore eit samarbeid blant kameratar som er heilt unikt, viss ein då skal få lov å skryte litt av seg sjølv, seier pressesjefen med eit smil.

- Det er ikkje til å legge under tofta at når vi starta festivalen i 2006 var vi ungkarar og spelemenn alle saman, men at vi no siste åra har arrangert festival dag og natt med både born og sambuarar ventande heime.
-Vi vil berømme våre betre halvdelar for tolmodet og velvilligheita dei har vist oss når vi i lange perioder har brukt all vår fritid til å lage folkefest i Ulsteinvik. Dei har også stilt opp som engasjerte frivillige på festivalområdet både natt og dag, for at vi skal kunne gjennomføre festivalen.

- Det har blitt mange gode kontakter og fått gode vener blant dei mange hundre frivillige som har stilt opp under festivalen oppgjennom åra. Dette er eldsjeler som vi set stor pris på, seier han audmjukt

Det viktigaste i samband med at hamnskiftet i Trebaatfestivalen er at Ullaholm Båtklubb skal framleis eksistere og ønskjer å prioritere fiskeskøyta M/S Ullaholm, som båtklubben har eigd sidan 2003.
- Det ligg i korta at vi har gjort ein avtale med at vi framleis skal ha litt inntekter til båtklubben frå festivalen, og det er vi veldig nøgde med å ha fått til, fortel pressesjefen.

-Vi har stor tru på at Trebaatfestivalen no er i dei beste hender, og håper at dei nye intiativtakerane sitt engasjement kan virke samlande for at Trebaatfestivalen skal bestå vidare, avsluttar Tom Henrik Muggerud Nevstad på vegne av styret i Ullaholm Båtklubb.

5a21a46e54dd1b5e7fdb5ddea5f65373.jpg

Trebaatfestivalen på Facebook!

Trebaatfestivalen i Ulsteinvik har no fått ei populær gruppe på Facebook. Vi har no kome oppi over 2700 medlemmar og det stig jamt og trutt.
Vil du ha nyheiter, småstoff og eller kanskje du lurer på noko vedrørande Trebaatfestivalen?
Då er du hjarteleg velkomen til å melde deg inn du også!

Her er linken til den offisielle Facebook-gruppa til Trebaatfestivalen i Ulsteinvik.

www.facebook.com/trebaatfestivalen/

Hovedsponsorar